Thuiszorg Matilda

Al meer dan 18 jaar betrokken behulpzaam bekwaam en telefonisch bereikbaar op: 076 - 300 1209

DAGBESTEDING

Wanneer u ouder wordt en minder kan ondernemen, kan het voorkomen dat u niet goed weet hoe en waar u uw dagen zinvol en sociaal kan invullen. Doormiddel van groepsbegeleiding bij onze dagbesteding in Clubhuis De Toss te Breda helpen wij u hierin.

Beweging, leerzame activiteiten en sociaal contact dragen bij aan zowel de fysieke als mentale gezondheid. Daarnaast vinden we het belangrijk dat u op oudere leeftijd ook nog mooie herinneringen opbouwt en geluk blijft vinden. Door samen te komen in hét gezelligste clubhuis in Breda maken we er van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 16.00 uur weer een leuke en gezellige dag van.

VOOR WIE ZIJN WE ER?

De activiteiten zijn toegespitst op 65-plussers die graag actief en sociaal willen blijven. Ons multidisciplinaire team bestaat, naast activiteiten begeleiders, ook uit een wijkverpleegkundige en verzorgende. Hierdoor bieden wij, in het geval van een medische beperking, lichte ondersteuning en activerende begeleiding tijdens het dagprogramma. Dit geldt voor zowel lichamelijke als geestelijke beperkingen. Daarnaast is onze locatie rolstoeltoegangelijk.

Door onze mooie locatie op het sportcomplex De Blauwe Kei beschikken we over de ruimte en mogelijkheid om zowel binnen, als buiten activiteiten te organiseren.

Binnen activiteiten
Deze worden gehouden in ons ruime clubhuis. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan beweging en gym, denkspellen, creativiteit en techniek, omgaan met digitalisering, eten bereiden, gespreksgroepen, en gezelschapspelletjes.

Buiten activiteiten
Onze buitenactiviteiten bij goed weer worden rondom het clubhuis gehouden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld lichte sportieve activiteiten, tuinieren, wandelen, en picknicken. 

Lunch
Daarnaast lunchen we graag gezellig samen ongeacht het dagdeel. Luncht u met ons mee?

Locatie: Clubhuis De Toss
Adres: Valkenierslaan 285a, 4817 WB, Breda

Bent u niet in staat om op onze locatie te komen doormiddel van eigen vervoer, openbaar vervoer of deeltaxi? Neem dan contact met ons op om te vragen naar andere mogelijkheden. We hebben u er graag bij!

Op sportcomplex De Blauwe Kei ligt een sportief en warm clubhuis genaamd De Toss. Hier organiseren wij dagelijks binnen en buiten activiteiten. Dit doen wij in dagdelen van 09.30 tot 13.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur.

HOE GEEFT U UZELF OF UW NAASTE OP?

Iedereen is natuurlijk welkom om een keer een kijkje te komen nemen. Maar als u mee wilt doen met de activiteiten dan kan dit doormiddel van een indicatie via de Wmo of Wlz.

Dagbesteding via de Wmo of Wlz
U kunt deelnemen aan onze dagbesteding vanuit de Wmo of Wlz wanneer u:
• 18 jaar of ouder bent
• Vanwege een ziekte, beperking, of hoge leeftijd professionele dagbesteding nodig heeft, of hier behoefte aan hebt.
• U niet voldoende hulp en daginvulling kan krijgen vanuit uw eigen omgeving (bijvoorbeeld partner, familieleden en kennissen).

Wmo: Wanneer u over een Wmo-indicatie beschikt kunt u via uw gemeente dagbesteding aanvragen. 

Wlz: Wanneer u over een Wlz-indicatie beschikt kunt u doormiddel van een persoonsgebonden budget zelf dagbesteding inkopen.

Particulier: Komt u niet in aanmerking voor een Wmo- of Wlz-indicatie, of financieert u uw dagbesteding liever zelf? Wij bieden ook de mogelijkheid om zelf uw dagbesteding in te kopen. 

Indien er nog onduidelijkheden of vragen zijn kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Hier meld u zich aan voor onze dagbesteding

Clubhuis De Toss

Na het invullen van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.